Handbal: spelregeldag NHV gehouden in Smilde

Zaterdag 28 februari werd in Smilde de spelregeldag van het Nederlands Handbal Verbond gehouden. Aan deze dag, georganiseerd in samenwerking met SVH (afdeling Handbal), deden 20 jeugdteams mee. In de sporthal konden de kinderen meedoen aan o.a. doelschieten, stormbaan, handbalvaardigheden, blikgooien, loopscholing. En natuurlijk was er de spelregeltest. Alle kinderen en vrijwilligers kregen een mooi handbalshirt van het NHV en de winnende teams gingen naar huis met een prachtige medaille. De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagde spelregeldag!

 

Hallo handballers,

Velen van jullie zullen het mooie sponsorbord al hebben zien hangen in de sporthal ! Compliment aan de leden van de sponsorcommissie die dit geregeld hebben.

Zoals we al eerder hebben laten weten ziet het bestuur dat h...et steeds lastiger wordt om de contributie/kosten betaalbaar te houden. Het is belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen handballen en daarom is streven om de contributie zo laag mogelijk te kunnen houden.

Het bord van de Vrienden van SV Hoogersmilde draagt hieraan bij. Jij kunt hier ook aan bijdragen!

Op het bord staan de namen van particulieren en bedrijven die donateur zijn van SV Hoogersmilde afdeling handbal. Om (particulier) donateur te worden vragen we €10,00 per jaar. Er komt dan een sticker met je naam op het bord.

Het bestuur is actief op zoek gaan naar (bedrijfsmatige) donateurs die willen toetreden tot de Vrienden van SV Hoogersmilde en een aantal bedrijven staan al op het bord: Sportcafé Radix, Logotext, Multidrukwerk, HE Infra Projectbegeleiding.

Met dank en sportieve groeten!
SVH Handbal

Na een zeer goede wedstrijd vorige week tegen VAKO kwam vandaag Blue Stars uit Winschoten op bezoek. De wedstrijd in Winschoten kenmerkte zich door vele tijdstraffen en het harde spel. Het was dus zaak om niet met het spel van tegenstander mee te gaan. Ons eigen spel spelen was het motto. De dames begonnen deze keer goed aan de wedstrijd met snel en agressief spe...l voor het weer in grote getale aanwezige publiek. Dit resulteerde al snel in een mooie voorsprong. De dames bleven uit de buurt van de fysiek spelende dames uit Winschoten en lieten de bal snel rond gaan. Door aanvallend veel te bewegen kwamen er goede kansen, die deze keer ook benut werden. Natuurlijk stond Nathasja ook weer haar “mannetje” door wederom een penalty te stoppen. In de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld met een 9-4 ruststand. Maar het blijft handbal en een achterstand van 5 doelpunten is natuurlijk wel te overbruggen. De dames lieten Bleu Stars echter niet meer in wedstrijd komen. Bij aanvang van de tweede helft hadden de dames Blue Stars al conditioneel afgemat en nu werd er nog een schepje bovenop gedaan. Snelle breaks werden afgewisseld met mooi uitgespeelde aanvallen. Onze “oude” rots in de branding, Jacintha, speelde vandaag een puike wedstrijd. Ook de overige dames hebben vandaag laten zien dat we een team zijn waar elke tegenstander rekening mee moet houden. De eindstand liet weer een ruime overwinning zien van 17-6. De komende twee weekenden wordt er niet gehandbald i.v.m. de voorjaarsvakantie. Trainingen gaan uiteraard gewoon door. Op 1 maart 2015 wordt de eerstvolgende wedstrijd om 12.20 uur in Rolde gespeeld.

Vandaag was de tegenstander VAKO uit Vries. De vorige keer een duidelijke overwinning, 23-7. Dit moest vandaag herhaald worden. In de kleedkamer werd al duidelijk dat de dames vandaag meer dan 100% inzet toonden om de twee punten weer mee te nemen naar Smilde. Na een aantal moeizame wedstrijden waarin we het onszelf te moeilijk hebben gemaakt, stond het vizier weer op winnen ingesteld. De eerste 5 minuten werden de kansen nog niet volledig benut wat resulteerde in een 1-0 voorsprong, die lang op het scorebord stond. Daarna kwamen de dames weer een beetje in het eigen vertrouwde spel. Er werd weer op snelheid gespeeld en vele kansen volgden, die helaas niet allemaal werden benut. Dit resulteerde in een 7-1 voorsprong in de rust. Na enkele tactische aanwijzingen en de opdracht meer snelheid in het spel te brengen werd er aan de tweede helft begonnen. Vanaf de start van de tweede helft trokken de dames de wedstrijd naar zich toe. Er werd veelvuldig op de break gelopen en de kansen werden nu wel benut. In de aanval werd er meer bewogen en daardoor kon Denise, die vandaag op de cirkel stond, veelvuldig aangespeeld worden of ruimte maken voor de andere speelsters. De dames hebben de aanwijzingen die in de rust gegeven zijn goed uitgevoerd. De dames van VAKO hadden geen vat meer op het spel en konden geen tegenstand meer bieden tegen het snelle en effectieve spel van de dames. Hierdoor stond er aan het einde een 21-4 uitslag op het scorebord. Alle dames hebben vandaag weer laten zien dat zij in de top van deze competitie horen. Mijn complimenten voor de dames dat zij vandaag het niveau van het begin van de competitie weer hebben opgepakt. Volgende week 8 februari 2015 weer een thuiswedstrijd om 13.10 uur tegen Blue Stars uit Winschoten.

Vandaag wederom net als andere weken een wedstrijd die gewonnen moest worden. De tegenstander VenS uit Groningen staat op een vierde plaats en is een lastige tegenstander. De dames hebben na de “winterstop”niet meer het goede spel van de helft van de competitie laten zien. Na een onnodig verlies in Wijster, waar ook de scheidsrechter debet aan was, waren ze nu super gemotive...erd om een goede wedstrijd te laten zien. Het werd een gelijkopgaande strijd waarbij de dames van Hoogersmilde steeds een puntje voorsprong behielden. In de rust was het 6-5 in het voordeel van de dames. Geen grote voorsprong maar nog genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. In de rust werd duidelijk dat er agressiever gespeeld moest worden en dat de kansen benut moesten worden. Ik weet niet wat het is met het scheidsrechterskorps van het noorden maar ik heb sterk het gevoel dat zij hun eigen regels hebben. Na drie keer een vrije schotkans te hebben afgefloten en net voor de rust een penalty te hebben gegeven voor een overtreding buiten de vrije worplijn vind ik dat we zeer benadeeld zijn.
In de tweede helft ging het door waar de tweede helft eindigde. De dames wisten toch het betere van het spel te houden. Zelfs in ondertal werd er een mooi doelpunt gemaakt door Denise, aangespeeld door de ervaren Monique. Rianne had het deze keer zwaar op de cirkel. Helaas zag de scheidsrechter de vele overtredingen niet. Met nog een minuut op de klok ging VenS in de aanval. Op dat moment was er een 12-11 voorsprong voor de dames. Het eindsignaal op het scorebord klinkt en de scheidsrechter fluit voor het eindsignaal. De dames hebben voor de overwinning gevochten. Maar nu komen de eigen regels van deze scheidsrechter: Hij zegt ineens dat we 10 seconden doorspelen. De dames, inclusief Nathasja, waren hier niet op voorbereid waardoor er geen verdediging meer stond. Hierdoor kon VenS scoren en de stand gelijktrekken. Alom verbazing bij de dames, mijzelf en het publiek. In alle hectiek die daarna volgde kreeg ik nog een rode kaart maar in deze had ik geen andere keuze dan mij volledig voor de dames in te zetten. Zij hebben gevochten om de wedstrijd winnend af te sluiten en dat wordt in één teniet gedaan door een scheidsrechter die zijn eigen regels maakt. In het voetbal wordt druk gepraat over matchfixing, het lijkt wel of de dames de laatste twee wedstrijden niet mochten winnen. Jammer dat het zo gelopen is maar we laten ons niet klein krijgen en gaan volgende week met goede moed naar “oude liefde” VAKO.

Hennie

Hallo handballers,

Om te beginnen: wij zijn trots op onze vereniging en op onze leden die SVH maken tot wat ze is. Een leuke club waar prestaties en gezelligheid goed samengaan!

Als bestuur zien we wel dat het steeds lastiger wordt om de contributie/kosten betaalbaar te houden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen handballen en daarom is ons streven om de contributie zo laag mogelijk te kunnen houden.

Dit is voor ons de reden geweest om hier iets mee te gaan doen.
Onze Sponsorcommissie wil dit gaan doen d.m.v. een bord van de Vrienden van SV Hoogersmilde.

Wat houdt dit in?
Het is een bord dat komt te hangen in de centrale hal van de sporthal in Smilde. Hierop komen stickers met namen van particulieren en bedrijven die donateur willen zijn van SV Hoogersmilde afdeling handbal. Om (particulier) donateur te worden vragen we €10,00 per jaar. Er komt dan een sticker met je naam op het bord.

Onze leden ontvangen binnenkort een brief met een aanmeldingsformulier met het verzoek om bij ouders, opa’s, oma’s te benaderen om Vriend te worden van SV Hoogersmilde door middel van een donateurschap met vermelding op het bord. Het bestuur zal zelf actief op zoek gaan naar bedrijfsmatige donateurs die willen toetreden tot de Vrienden van SV Hoogersmilde!

Sportieve groet,
De Sponsorcommissie