Het was afgelopen zondag 30 november volle bak in de Smeltehal te Smilde. 5 Handbalwedstrijden stonden er op het programma van SVHoogersmilde en het was een gezellig komen en gaan van publiek. Bij elke wedstrijd was er een verloting en deze zijn succesvol verlopen dankzij de sponsoren en alle mensen die loten hebben gekocht. Langs deze weg willen wij de sponsoren, HH sport, Prima Moda, warenhuis Tigelaar,  Agrab, slagerij Hoogeveen en Coop supermarkt, heel erg bedanken voor de aangeleverde prijzen.

Nogmaals... bedankt!

Verlotingscommissie  SVH afd. handbal

 

 

Attachments:
Download this file (verloting 1.JPG)verloting 1.JPG[ ]1943 kB
Download this file (verloting 1.jpg)Verloting SVH [Verloting SVH ]1943 kB

Sv Hoogersmilde – VAKO 2           23-7

De vierde competitiewedstrijd was tegen een oude “liefde”. VAKO was de tegenstander en er moest gewonnen worden. Om de dames nog iets meer te motiveren, heb ik bij winst er een drankje in de kantine bij Jan Radix opgezet. In de kleedkamer werden nog even de eerste 3 minuten tegen V en S besproken. Deze wedstrijd moest er vanaf het begin meteen agressief gestart worden. Dit hebben de dames meteen ten uitvoer gebracht en zich het kaas niet van het brood laten eten. Binnen 5 minuten stond er een stand van 5-0 op het scorebord. Het vele publiek op de tribune was positief verbaasd. Snelle acties werden afgerond met nog mooiere doelpunten. De dames van VAKO hadden moeite het snelle spel van de dames te volgen. Ook conditietrainer Wildrik, inmiddels de vaste supporter van de dames,  zag het effect van de conditietraining terug in deze wedstrijd. In de eerste helft was er ook weer een fase waarin de dames even niet bij de les waren waardoor VAKO een paar keer kon scoren. De ruststand was 13-4 en de dames gingen vol goede moed de tweede helft in. Het getoonde spel kon niet meteen weer opgepakt worden. Hierdoor kon VAKO weer scoren. Na 10 minuten in de 2e helft pakten de dames het snelle en agressieve spel weer op en werd het scoren voortgezet. Snelle break-outs werden afgewisseld met mooie aanvallen. In de kleedkamer was een speelwijze besproken die door de dames bijna perfect werd uitgevoerd. VAKO kwam er daardoor niet meer aan te pas en de voorsprong werd vergroot. De eindstand was een zeer verdiende 23-7. De dames hadden het beloofde drankje dubbel en dwars verdiend. Met het getoonde spel kunnen we vooruit kijken naar de volgende wedstrijd tegen Blue Stars uit Winschoten. 

Hennie

Op vrijdagavond 24 oktober 2014 heeft de activiteitencommissie een bingo-avond georganiseerd voor de E-jeugd. Het was een leuke avond met Aniek, Iris, Lena, Leona, Lisanne, Manon, Nicky, Rosa, Sam en Silvia. De meiden gingen allemaal met leuke prijsjes naar huis. Dank aan onze prijzensponsor Sportcafé Radix.

SVH Handbal facebookpagina

SVH Handbal heeft ook een eigen facebookpagina met op dit moment 94 volgers. Like onze pagina
dan gaan we op naar de honderd likes.... bedankt!     https://www.facebook.com/svhhandbal

Sv Hoogersmilde 1 – SVWW 2  

Na een teleurstellend begin van de competitie begonnen de dames zondag met goede moed aan de tweede competitiewedstrijd. De tegenstander SVWW kon wel eens een pittige tegenstander worden. SVWW staat bekend als een snel schakelend team met goede keepers. Enigszins gehavend qua samenstelling begonnen we aan de wedstrijd. Dillian en Sandra gingen de 4 mijl van Groningen lopen, Jacintha was met man en kinderen in Valkenburg en Annet had verplichtingen bij de werkgever. Gelukkig konden we een beroep doen op Debbie. En de op de bank hadden we de mentale steun van de zwangere dames Michelle en Marloes.

Na het eerste fluitsignaal kwamen de dames moeizaam in het spel. In de eerste 10 minuten werd er niet gescoord maar SVWW kon hier niet van profiteren want ook zij scoorden niet. Na 10 minuten werd er eindelijk gescoord en was de ban gebroken. De dames lieten hun handbalkwaliteiten eindelijk aan het publiek zien. Monique moest deze keer de lijnen uitzetten en zij heeft laten zien dat zij ook deze kwaliteiten heeft. Er werd op tempo gespeeld en met een aantal mooie acties werden de doelkansen benut. De dames speelden als een team en met name verdedigend werd er goed samengewerkt. De ruststand was 7-0. Verdedigend waren er voor de trainster niet veel verbeterpunten aan te geven. Wanneer de tegenstander niet scoort, doe je het goed. Aanvallend konden we de kansen nog wel beter benutten. In de tweede helft werd er direct door SVWW gescoord. De dames lieten zich echter niet uit hun spel halen en bleven hun eigen spel spelen. In het tweede gedeelte van de tweede helft kwam het welbekende moment van inzinking voorbij. We vergaten ineens alles wat we op de training gedaan hadden en vervielen in het oude vertrouwde spel. De balsnelheid was er niet meer en we wilden graag allemaal zelf een actie maken. Dit had tot gevolg dat er balverlies werd geleden met een aantal tegengoals. Gelukkig hervonden de dames zich en hebben de wedstrijd verder naar hun hand gezet. Met wederom een goed keepende Nathasja werd er een mooi resultaat van 13-7 neergezet en werd de wedstrijd door een goed fluitende scheidsrechter (Wietze van Vondel) beëindigd. In deze wedstrijd werd het getrainde eindelijk in de praktijk gebracht. Een aantal dames, die de vorige wedstrijd nog last hadden van teveel spanning, heeft zondag de schroom van zich afgegooid en een prima wedstrijd gespeeld. De samenwerking als team is terug te zien in de doelpunten. Iedereen heeft gescoord met als resultaat een prima overwinning. We bedanken Debbie dat zij bereid was om ons te ondersteunen. Dillian en Sandra hebben de tijd op de 4 mijl verbeterd met 2 minuten, met dank aan Wildrik (conditietrainer). Door het getoonde spel hoefde de bidonhouder het deze keer niet te ontgelden. Begreep dat dit nogal wat stof heeft doen opwaaien.

Na dames 1 begon dames 2 een de tweede competitiewedstrijd. Ze speelden tegen Apollo. Het complete wedstrijdverslag laat ik over aan de coach of één van de dames. Dames 2 kon ook de punten in Smilde houden. Bij rust was het 10-5 en de eindstand was 16-11. Dames 2 had ook enige aanvulling nodig. Zij werden ondersteund door een aantal dames van het eerste team en wederom door het midweekteam (Ali). Na de wedstrijd zag ik in ieder geval twee blijde gezichten (Debbie en Anna), de eerste doelpunten zijn gescoord, op naar de velen die nog zullen volgen.

Voor 26 oktober 2014 staan de onderstaande wedstrijden gepland:

12.10   V en S 3 – Dames 1
10.50   H.V.A. – Dames 2

Hennie Blaauw

Handbal: Jahn II – sv Hoogersmilde 8 - 6

Zondag 5 oktober 2014 de eerste competitie voor dames 1. Om 13.30 vertrokken we, onderweg nog even Jacintha oppikken bij van de Valk naar Jahn II te Stadskanaal. De dames waren vol goede moed. Daar aan gekomen waren Denise, Sandra en Marijke al aanwezig. De beide laatste dames hebben dames 2 ondersteund in Zwartemeer tegen Hurry Up. Waar, naar ik hoorde werd verloren maar wel een goede wedstrijd werd gespeeld. Zij werden ook nog ondersteund door een aantal midweek dames. Super gedaan dames! Uitslag 14 – 12.

Dan naar de wedstrijd van Dames 1. Vol zelfvertrouwen, na de laatste twee oefenwedstrijden, werd er aan de wedstrijd begonnen. Alle begin is moeilijk zegt men en dat was inderdaad ook hier het geval. Wellicht door spanning lukte het niet om te scoren in de eerste 10 minuten. Veel kansen gemist. Gelukkig hadden we een geweldig keepende Natasja in het doel, duidelijk zichtbaar was het resultaat van de keepertraining. Zij kon het verschil in de beginfase binnen de perken houden. We hadden moeite met de verdediging van Jahn II, erg fysiek en zeker niet balgericht. Helaas had de 80 jarige scheidsrechter daar niet meer de reactie voor om op te reageren. Hierdoor werden veel overtredingen niet gezien. Nog wel twee keer een 7 meterworp gehad. Deze wisten we niet te scoren. Verdedigend hadden we de cirkelspeelster volledig onder controle maar hierdoor werd nog wel eens vergeten om uit te stappen waardoor er vanuit de opbouw gescoord kon worden door Jahn II. In de rust was een ieder het er over eens dat het anders moest. Het was zaak de wedstrijd om te buigen. Na een goede en agressieve fase werd de aansluitingstreffer gescoord. De dames kwamen beter in het spel en er werd meer bewogen in de aanval. Na weer een scheidsrechterlijke dwaling kon de snelle tegenbreak niet afgemaakt worden. Na een aantal keren ontzettend boos te zijn geworden over weer een nadelige beslissing moest nu de bidonhouder het ontgelden. Helaas scoorde Janh II in de tegenaanval en werd de eindstand 8 – 6. Als trainster had ik graag de seizoenstart met een overwinning begonnen en dat had ook zeker gekund. Ook de dames waren in mineurstemming. Het is echter de eerste wedstrijd en we moeten concluderen dat we ons te veel hebben laten leiden door de tegenstander en de scheidsrechter. We hebben niet ons eigen spel gespeeld, dat is jammer. Maar het gezegde is: Al het goede komt langzaam. Komende week weer trainen en vol goede moed op naar de volgende wedstrijd. Deze is zondag 12 oktober 2014 om 13.00 uur tegen SVWW. Na Dames 1 speelt Dames 2 om 14.30 uur tegen Apollo. Kom de Dames van Hoogersmilde aanmoedigen!! 

Hennie Blaauw