Vandaag wederom net als andere weken een wedstrijd die gewonnen moest worden. De tegenstander VenS uit Groningen staat op een vierde plaats en is een lastige tegenstander. De dames hebben na de “winterstop”niet meer het goede spel van de helft van de competitie laten zien. Na een onnodig verlies in Wijster, waar ook de scheidsrechter debet aan was, waren ze nu super gemotive...erd om een goede wedstrijd te laten zien. Het werd een gelijkopgaande strijd waarbij de dames van Hoogersmilde steeds een puntje voorsprong behielden. In de rust was het 6-5 in het voordeel van de dames. Geen grote voorsprong maar nog genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. In de rust werd duidelijk dat er agressiever gespeeld moest worden en dat de kansen benut moesten worden. Ik weet niet wat het is met het scheidsrechterskorps van het noorden maar ik heb sterk het gevoel dat zij hun eigen regels hebben. Na drie keer een vrije schotkans te hebben afgefloten en net voor de rust een penalty te hebben gegeven voor een overtreding buiten de vrije worplijn vind ik dat we zeer benadeeld zijn.
In de tweede helft ging het door waar de tweede helft eindigde. De dames wisten toch het betere van het spel te houden. Zelfs in ondertal werd er een mooi doelpunt gemaakt door Denise, aangespeeld door de ervaren Monique. Rianne had het deze keer zwaar op de cirkel. Helaas zag de scheidsrechter de vele overtredingen niet. Met nog een minuut op de klok ging VenS in de aanval. Op dat moment was er een 12-11 voorsprong voor de dames. Het eindsignaal op het scorebord klinkt en de scheidsrechter fluit voor het eindsignaal. De dames hebben voor de overwinning gevochten. Maar nu komen de eigen regels van deze scheidsrechter: Hij zegt ineens dat we 10 seconden doorspelen. De dames, inclusief Nathasja, waren hier niet op voorbereid waardoor er geen verdediging meer stond. Hierdoor kon VenS scoren en de stand gelijktrekken. Alom verbazing bij de dames, mijzelf en het publiek. In alle hectiek die daarna volgde kreeg ik nog een rode kaart maar in deze had ik geen andere keuze dan mij volledig voor de dames in te zetten. Zij hebben gevochten om de wedstrijd winnend af te sluiten en dat wordt in één teniet gedaan door een scheidsrechter die zijn eigen regels maakt. In het voetbal wordt druk gepraat over matchfixing, het lijkt wel of de dames de laatste twee wedstrijden niet mochten winnen. Jammer dat het zo gelopen is maar we laten ons niet klein krijgen en gaan volgende week met goede moed naar “oude liefde” VAKO.

Hennie

Hallo handballers,

Om te beginnen: wij zijn trots op onze vereniging en op onze leden die SVH maken tot wat ze is. Een leuke club waar prestaties en gezelligheid goed samengaan!

Als bestuur zien we wel dat het steeds lastiger wordt om de contributie/kosten betaalbaar te houden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen handballen en daarom is ons streven om de contributie zo laag mogelijk te kunnen houden.

Dit is voor ons de reden geweest om hier iets mee te gaan doen.
Onze Sponsorcommissie wil dit gaan doen d.m.v. een bord van de Vrienden van SV Hoogersmilde.

Wat houdt dit in?
Het is een bord dat komt te hangen in de centrale hal van de sporthal in Smilde. Hierop komen stickers met namen van particulieren en bedrijven die donateur willen zijn van SV Hoogersmilde afdeling handbal. Om (particulier) donateur te worden vragen we €10,00 per jaar. Er komt dan een sticker met je naam op het bord.

Onze leden ontvangen binnenkort een brief met een aanmeldingsformulier met het verzoek om bij ouders, opa’s, oma’s te benaderen om Vriend te worden van SV Hoogersmilde door middel van een donateurschap met vermelding op het bord. Het bestuur zal zelf actief op zoek gaan naar bedrijfsmatige donateurs die willen toetreden tot de Vrienden van SV Hoogersmilde!

Sportieve groet,
De Sponsorcommissie

18 januari 2015  Hurry up - SVH E1

Het was vandaag weer vroeg op. 7:30 bij de Margrietschool.. Brrrrrr maar het was zeker de moeite waard. Een paar week geleden hadden de meiden in Smilde gelijk gespeeld dus de meiden begonnen vol goede moed aan de wedstrijd.  En wat voor wedstrijd fantastisch!! De eerste doelpunten waren voor Hurry up maar daarna kwamen de meiden op gang . Sylvia begon met scoren en het ging behoorlijk gelijk op. Iedereen droeg zijn steentje bij. In de rust was de stand volgens mij 4-4, het was een pittige partij, hier en daar werden wat slingers gedaan maar de meiden vochten zich erdoor en dat heeft geresulteerd in een overwinning van 9-11!!!!!!!!! Meiden top gedaan!!!!! 

 

SVH dames 1 speelt een uitstekend seizoen. Morgen komen de dames van trainster Hennie Blaauw weer in actie:

18 jan 13:00 uur Zaal de Meer in Wijster

S.V.W.W. DS2 - S.V. Hoogersmilde DS1
 
Zaal | Dames Senioren | | NO (Nrd) 2A
#TeamGespeeldPuntenWinstVerliesGelijkVoorTegenVerschilStrafpunten
1 Beilen DS1 11 20 9 0 2 190 123 67 0
2 S.V. Hoogersmilde DS1 11 19 9 1 1 176 95 81 0
3 Jahn II DS1 11 14 6 3 2 127 129 -2 0
4 S.V.W.W. DS2 11 13 6 4 1 191 165 26 0
5 V en S DS3 10 12 6 4 0 189 180 9 0
6 Virol/Blue Stars DS1 11 10 5 6 0 178 171 7 0
7 Exito DS2 11 10 4 5 2 160 153 7 0
8 Cometas DS2 11 9 4 6 1 179 202 -23 0
9 Unitas DS1 11 7 3 7 1 156 192 -36 0
10 V.A.K.O. DS2 11 4 1 8 2 108 182 -74 0
11 Actief P. DS1 11 2 1 10 0 158 220 -62 0

Het was afgelopen zondag 30 november volle bak in de Smeltehal te Smilde. 5 Handbalwedstrijden stonden er op het programma van SVHoogersmilde en het was een gezellig komen en gaan van publiek. Bij elke wedstrijd was er een verloting en deze zijn succesvol verlopen dankzij de sponsoren en alle mensen die loten hebben gekocht. Langs deze weg willen wij de sponsoren, HH sport, Prima Moda, warenhuis Tigelaar,  Agrab, slagerij Hoogeveen en Coop supermarkt, heel erg bedanken voor de aangeleverde prijzen.

Nogmaals... bedankt!

Verlotingscommissie  SVH afd. handbal

 

 

Attachments:
Download this file (verloting 1.JPG)verloting 1.JPG[ ]1943 kB
Download this file (verloting 1.jpg)Verloting SVH [Verloting SVH ]1943 kB

Sv Hoogersmilde – VAKO 2           23-7

De vierde competitiewedstrijd was tegen een oude “liefde”. VAKO was de tegenstander en er moest gewonnen worden. Om de dames nog iets meer te motiveren, heb ik bij winst er een drankje in de kantine bij Jan Radix opgezet. In de kleedkamer werden nog even de eerste 3 minuten tegen V en S besproken. Deze wedstrijd moest er vanaf het begin meteen agressief gestart worden. Dit hebben de dames meteen ten uitvoer gebracht en zich het kaas niet van het brood laten eten. Binnen 5 minuten stond er een stand van 5-0 op het scorebord. Het vele publiek op de tribune was positief verbaasd. Snelle acties werden afgerond met nog mooiere doelpunten. De dames van VAKO hadden moeite het snelle spel van de dames te volgen. Ook conditietrainer Wildrik, inmiddels de vaste supporter van de dames,  zag het effect van de conditietraining terug in deze wedstrijd. In de eerste helft was er ook weer een fase waarin de dames even niet bij de les waren waardoor VAKO een paar keer kon scoren. De ruststand was 13-4 en de dames gingen vol goede moed de tweede helft in. Het getoonde spel kon niet meteen weer opgepakt worden. Hierdoor kon VAKO weer scoren. Na 10 minuten in de 2e helft pakten de dames het snelle en agressieve spel weer op en werd het scoren voortgezet. Snelle break-outs werden afgewisseld met mooie aanvallen. In de kleedkamer was een speelwijze besproken die door de dames bijna perfect werd uitgevoerd. VAKO kwam er daardoor niet meer aan te pas en de voorsprong werd vergroot. De eindstand was een zeer verdiende 23-7. De dames hadden het beloofde drankje dubbel en dwars verdiend. Met het getoonde spel kunnen we vooruit kijken naar de volgende wedstrijd tegen Blue Stars uit Winschoten. 

Hennie